Familien Pettersson

Heller et lite hull i bakken enn et stort i økonomien.

Da Greger Pettersson i Halmstad skulle bygge nytt, var det ingen tvil om hvilken oppvarmingsfunksjon han skulle velge. Fordi han også ville ha muligheten til å kjøle ned huset uten større kostnader sommerstid, var valget ekstra lett.

– Slik jeg ser det finnes det egentlig ikke noe alternativ til bergvarme i dag. Jeg hadde dessuten en bergvarmepumpe i det gamle huset mitt, og det fungerte utmerket i alle år.

Han nevner miljøet som det sterkeste argumentet for bergvarme. Nå når klimadebatten raser, er det godt å vite at bergvarme er oppvarmingsformen som har aller minst påvirkning på drivhuseffekten.
At besparelsen dessuten er svært stor, gjør jo ikke saken verre, mener Greger.

– For meg handler det også om den gode følelsen av uavhengighet. Det finnes ingen fremtid i olje, og nå slipper jeg å bekymre meg for verdensmarkedspriser og andre avgiftsøkninger.

Greger mener også at driftssikkerheten er et sterkt argument. Varmepumpen passer jo stort sett på seg selv når den først er installert.

– Installasjonen er rask og helt udramatisk. Det skyldes de dyktige og rutinerte installatørene. Borehullet fikser de på en dag.

Selve varmepumpen står i et lagerrom på gården. Greger valgte NIBEs tidligere flaggskip NIBE FIGHTER 1250 med turtallsstyrt kompressor. Den er ikke større enn et klesskap.

– Når jeg skal hente noe her ute, lyser den lille grønne lyslampen på bergvarmepumpen i mørket. Det er en fin påminnelse om at jeg har tatt et klokt valg.

Interessert i tilsvarende løsning?

Interessert i tilsvarende løsning? Vil du ha råd om hvilken varmepumpe du bør velge? Kom i gang i dag – be om gratis befaring!